Publiser Beta

Praktisk info

Praktisk info om opplasting av ebøker og lydbøker

Vår publiseringsside er i en beta-versjon, og derfor vil det forekomme en blanding av språk på siden. Enkelte funksjoner er ikke aktive.


Hvordan laste opp en ebok eller lydbok til vurdering
Beskrivelsen er forbeholdt at man er innlogget på www.publiser.ebok.no

 1. Velg «Ebøker» - Trykk på «Last opp ny ebok» (øverst til venstre)
 2. Her skal man laste opp bokfilen – Trykk på «Velg fil» på ønsket format. (ePub, PDF eller Audiobook) Deretter «Upload»
 3. Når du har valg «Upload» vil du komme til en ny side hvor all informasjon om boken din skal legges inn.

Du trenger ikke å fylle ut alle feltene, men fyll gjerne ut disse:

Fil:

 • «Publikasjonstype» - (velg Bok om det er en epub eller PDF, velg Audiobook om det er en lydbok)
 • «Filtype» - (velg riktig filtype basert på filen du lastet opp: PDF, ePub eller Zipped MP3)
 • «Beskyttelse» - (velg «vannmerket» om det er en ePub-fil)

Bok:

 • «Språk» - Velg språket boken er skrevet på
 • «Undertittel» - Ikke nødvendig, men har boken en undertittel anbefaler vi at du legger den inn
 • «Kort beskrivelse» - Ikke et krav, men vi anbefaler å legge til 1-2 setninger som oppsummerer bokens innhold
 • «Lang beskrivelse» - Viktig! La kundene se hva boken din handler om. Hvis du er usikker på hva du skal skrive her, besøk gjerne nettsiden vår og se på noen av beskrivelsene til de bøkene
 • «Utgave» - Legg til utgave hvis dette er en ny versjon av en bok du har lagt ut for salg tidligere
 • «ISBN» - Alle utgitte bøker bør ha et eget ISBN, som er en unik ID for boken, men dette er ikke et krav. Hver enkelt utgave av boken skal ha eget ISBN, også ebøker. Det er gratis å få ISBN, og det tildeles av ISBN-kontoret ved Nasjonalbiblioteket. Kontakt ISBN-kontoret på: epost@ISBN-kontoret@nb.no
 • «Serienavn» - Er boken en del av en triologi eller en lengre serie? Da er det viktig med serienavn. Er det en enkeltstående bok er det ikke nødvendig.
 • «Nummer i serien» - Trilogi eller en lengre serie? Da er det viktig med serienummer. Er det en enkeltstående bok er det ikke nødvendig.
 • «Sider» - Viktig! La kjøperen få vite hvor mange sider boken din er på

Sjanger:

Viktig! Har du skrevet en krim, en diktsamling eller en bok om andre verdenskrig? La kundene se hvilken sjanger boken tilhører.

Bidragsytere:

Viktig! Legg til fornavn og etternavn på forfatter - og eventuelt redaktør, oversetter og narrator om disse har bidratt til produksjonen av boken. (Husk å trykk på «Legg til» for hver bidragsyter).

Salgsinformasjon:

 • «Pris» - Velg utsalgspris på boken din
 • «Startdato for salg» - Velg datoen boken skal legges ut for salg i nettbutikken vår. Sett dagens dato hvis du vil at den skal legges ut umiddelbart.
 • «Er aktiv» - VIKTIG! Hugs å huke av for «Er aktiv» - (Boken din vil ikke legges ut for salg om den ikke er satt til aktiv)

Omslag: (øverst til høyre)

Last opp et omslagsbildet til boken din, dette er bildet som vises i butikken. Et lurt tips kan være å se på omslagene til andre bøker i samme sjanger og hente inspirasjon derfra. Det er en fordel at omslagsbildet også har med tittelen på boken.
Trykk på «Velg fil» - Finn omslagsbildet i riktig mappe på din datamaskin, og åpne den
Hugs å trykke på «Lagre bilde» NB! Filen du laster opp må være en bildefil (jpeg, png, gif) uten æ,æ,å i filnavnet.

Skal du laste opp en lydbok?

Her er noen ting som er viktige å huske når du skal laste opp lydbøker:

 • Alle lydbøker må lastes opp som ZIP-filer. En ZIP-fil kan inneholde én eller flere lydfiler (mp3-filer) avhengig av om lydboken din er inndelt i ulike kapitler.
 • For å komprimere mp3-filen din til ZIP-fil kan du bruke et gratisprogram som for eksempel WinRAR, WinZip eller 7-Zip.
 • Hvis ZIP-filen din inneholder flere mp3-filer (kapitler) er det viktig at du navngir disse mp3-filene så de sorteres i kronologisk rekkefølge, slik at kapitlene i lydboken spilles av i riktig rekkefølge. Kall eksempelvis første kapittel «001» eller «001_Tittel», andre kapittel «002» eller «002_Tittel» osv.

Lagre og send inn til vurdering:

Når du har lagt inn all nødvendig informasjon om boken, husk å trykke på «LAGRE» helt nede på siden. Når informasjonen er lagret og man er klar til å sende inn boken til vurdering, gå opp til toppen av siden og trykk på «Send inn til godkjenning» (grønn knapp)

Når boken blir sendt inn til vurdering vil det ta opp til 3 virkedager før den blir publisert i nettbutikken vår. Om der er feil eller mangler i boken, eller innholdet strider imot retningslinjene til Ebok.no vil du bli kontaktet av oss så vi kan forsøke å løse det. ☺